החומרים לבצק:
3/4 1 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה
4 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
1 כף מים קרים
לשים במיקסר עם להב ברזל: קמח, חמאה ואבקת סוכר עד שנהיים פירורים. להוסיף ביצה ומים
לערבוב קצר עד שנהייה כדור. לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל-20 דקות.
לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס|מ. לרפד תבנית + דפנות. להניח מעל נייר אפיה + שעועית יבשה / חומוס יבש ולאפות
10 דקות בחום 180 מעלות. להוריד את נייר האפיה ולהמשיך לאפות עד להזהבה.
מלית:
2 כפות ריבת תות או פירות יער
1 שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1 ק"ג תותים, שטופים, יבשים וחצויים לאורכם
למרות ריבה על הבצק האפוי.
בקערה להקציף שמנת, סוכר וסוכר וניל. להוסיף: שמנת חמוצה בתנועות קיפול.
למרוח מעל הריבה.
לסדר מעל את התותים.
ניתן לזגג את התותים: 2 כפות ג'לי תות + 1/3 כוס מים רותחים - לשים עם מברשת על התותים.
3/4 1 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה
4 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
1 כף מים קרים
לשים במיקסר עם להב ברזל: קמח, חמאה ואבקת סוכר עד שנהיים פירורים. להוסיף ביצה ומים
לערבוב קצר עד שנהייה כדור. לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל-20 דקות.
לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס|מ. לרפד תבנית + דפנות. להניח מעל נייר אפיה + שעועית יבשה / חומוס יבש ולאפות
10 דקות בחום 180 מעלות. להוריד את נייר האפיה ולהמשיך לאפות עד להזהבה.
מלית:
2 כפות ריבת תות או פירות יער
1 שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1 ק"ג תותים, שטופים, יבשים וחצויים לאורכם
למרות ריבה על הבצק האפוי.
בקערה להקציף שמנת, סוכר וסוכר וניל. להוסיף: שמנת חמוצה בתנועות קיפול.
למרוח מעל הריבה.
לסדר מעל את התותים.
ניתן לזגג את התותים: 2 כפות ג'לי תות + 1/3 כוס מים רותחים - לשים עם מברשת על התותים.
מתוך http://www.oogio.net |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה